Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

EN HELT PÅ TRYNE

Astrid Slettbakk

PÅTRYNETEATRET, Tromsø "Testing, testing 1-2-3" IDÈ OG MANUS: Ørjan Haugli og Finn Arve Sørbøe SKUESPILLER: Finn Arve Sørbøe MUSIKER: Tore Nedgård

Fredag (17. mars 2000) hadde Påtryneteatret première med "Testing, testing, 1-2-3", hvor Finn Arve Sørbøe vekket latterstorm med sitt stand-up show.

Først og fremst handler det om kjemi: Når Finn Arve Sørbøe trekker pusten før neste replikk, knekker publikum sammen i latter. Nok en gang har Oluf-effekten rammet Tromsø.

Publikum er i sin fulle rett når de stiller med skyhøye forventninger. Påtryneteatret er Nord-Norges eneste privatteater. Nå med en fartstid på drøye ti år. I årevis har de feid over landsdelen og skapt storm. Latterstorm.

I år prøver de seg på noe nytt: Enmannsteater med Finn Arve Sørbøe i opp-og-stå-posisjon. Og han står støtt. I første halv-lek bygger han oss opp med en rundtur gjennom en barndom hvor han til stadighet ble kastet ut i fritidsaktiviteter han ikke gadd å leve opp til. Så ble den nordnorske visebølgen kvalt i latterhikst før han slår til som talentfull imitator.

Etter en kort hvilepause er publikum igjen parat til å ta lattermusklene ut på en ny treningsøkt. Det begynner pent med gjensyn med en gammel kjenning: figuren Kalle, 35 år, taxisjåfør og samboer med mamma. Med overdådig kjekk mine skryter han på seg et liv han ikke har. Alt er såre vel inntil Sørbøe dukker opp som Kalles mamma, en skremmende, vennlig dame som håper sønnen vil ta eksempel av sin far, og stikke av slik at hun kan leve ut sine lyster. Da går latterstormen over i orkan i kastene, og Sørbøe står han av, men får ikke sagt et ord før stormen løyer. Det tok fem minutter.

Sørbøe, landskjent som fjerdemann i Arthur Arntzens "Den fordømte Nordlendingen", er god. Men det er rom for at både han og forestillingen kan bli bedre. Som jazzdyrker og i presentasjonen av "usikker latter", har han et kroppsspråk i stjerneklasse. Men det blir monomant slitsomt når han ler nesten like mye som publikum.

Tilbake til Pressesiden