Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

GENIALE GJØGLERE

Stine Eidissen Bya

GLADE GJØGLERE: Finn Arve Sørbøe og Kristian Fr. Figenschow jr. danset og gjøglet seg rett inn i hjertene på 450 publikummere på Kulturhuset i går kveld. Selvhøytidelige narvikværinger bør ikke se Påtryneteatrets nye forestilling. Alle andre kan trygt ta turen ? om ikke annet så for å se hva Sørbøe og Figenschow jr. har i underbuksa...

Stemningen sto i taket da teppet gikk opp for Påtryneteatrets 12. show på Kulturhuset i går kveld. Mange trofaste fans hadde tydeligvis tatt veien, for trampeklappen kom allerede før skuespillerne hadde sagt et eneste ord. 
Finn Arve Sørbøe og Kristian Fr. Figenschow jr. trenger neppe noen nærmere presentasjon. Begge er kjente og kjære i Tromsø, men det er første gang de kan oppleves sammen på scenen som Påtryneteatret. 

Det var ikke en dag for tidlig. Kristian Fr. Figenschow jr. er den perfekte makkeren for Finn Arve Sørbøe. De to utgjør et fantastisk radarpar jeg håper vi får se sammen ved flere anledninger. 

Men det tok litt tid før det tok helt av. Første akt innfridde ikke helt. Det var morsomt ja, og godt spilt ? selvfølgelig, men vi har nå engang svært store forventninger til denne gjengen.

Kjole og hvitt 
Sørbøe og Figenschow hadde valgt å opptre i jakke, vest og shorts ? eller kjole og hvitt, som de sa og pekte på sine bare lår. De opptrådte på en enkelt dekorert scene, bare pyntet av to malerier like fargerike som karakterene vi fikk oppleve i showet.

Det startet med golfspilleren som hadde slått seg helt fra Breivikeidet til Tromsø og fortsatte med drosjesjåføren Kalle og hans nye kompis Kjelle. 
Narvikværingene fikk passet kraftig påskrevet. Sørbøe og Figenschow sørget for å understreke at vitsene var skrevet av narvikværing Knut Smistad ? «mannen som ga kaktusen et ansikt», som de så fint sa.

Innimellom dette ble det plass til et strålende disconummer og en mer alvorlig monolog om forsvarspolitikk og den slags «styggedom». Sangnumrene greide ikke å fremkalle det store gliset, og kunne godt vært sløyfet.

En nytelse 
Andre del av forestillingen satt som et skudd, og var en ren nytelse. Sørbøe og Figenschow briljerte som bare de kan, med kroppsspråk, mimikk, dansetrinn og timing. Selv da Figenschow mistet løstennene på gulvet, beholdt han kontrollen. I militæret var jeg i tanngarden skjønner du, fleipet Figenschow. 
Videre fikk vi se deltakere fra både «Idol», «Eldrebølgen» og NRK Troms sin radiorebus, som var tatt helt på kornet.

Danse kan gutta og, noe de til fulle beviste i sin versjon av «I blanke messingen». De vrikket av seg klærne, og avslørte noe ganske uvanlig i underbuksa.

Det var mye snakk om fotball og manglende talent i showet. Det fotarbeidet skuespillerne viste i forestillingen burde virkelig borge for en solid proffkarriere innen fotball ? men jeg håper ærlig talt at de holder seg til showbiz. 
Påtryneteatrets mål er å gjøre verden til et bedre sted på jorda. Det har de klart. Verden er bedre når man kan oppleve slik underholdning!


REVY 
«Sørbøe & FigenSHOW» 
Sted: Kulturhuset 
Tid: Onsdag kveld 
Publikum: 450 (utsolgt) 
Varighet: To timer (inkludert 15 minutter pause) 
Medvirkende: Finn Arve Sørbøe og Kristian Fredrik Figenschow jr. 
Musikere: Tore Nedgård og Mika Martinussen 
Tekst: Ørjan Haugli og Finn Arve Sørbøe m.fl. 
Produksjon og regi: Ørjan Haugli 
Koreografi: Tove Mack 
Originalmusikk og arrangementer: Tore Nedgård 
Terningkast 5 

Tilbake til Pressesiden