Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

JEG MØTTE TRYLLE...

(Fra Nordlys sin årskavalkade 2002)

Stina Sønvisen

Oppdraget var å sjekke hvordan Påtryneteaterets video solgte i førjulstida. Jeg fant ut at vår lokale superhelt Trylle - spilt av Finn Arve Sørbøe - danket ut Spider Man.

NORDLYS-HUSET: Jeg holder på å le meg i hjel hver gang jeg møter Trylle. Siden jeg har jobbet som journalist i Tromsø i mange år nå, så har jeg hatt den glede av å møte herrene i Påtryneteateret mange ganger. Og det er alltid morsomt å lage saker om dem. De er lettbedte, morsomhetene hagler og de stiller opp på hva det måtte være for at vi skal få gode og artige bilder.

Danket ut Spider Man
Da det viste seg at Påtryneteaterets video solgte bedre enn den amerikanske storfilmen Spider Man, lette jeg i Nordlys sitt billedarkiv. Jeg fant et bilde av den datakreerte superhelten sittende på huk, med skyskraperne ragende opp bak han. Jeg ville gjenskape dette miljøet med å sette Trylle i samme posisjon. Nordlysbygget ble høyhuset i bakgrunnen. 
- Jeg gjør nå de utroligste ting, for deg, sa Finn Arve Sørbøe da jeg presenterte ideen min for han. 
- Du gjør nå de utroligste ting helt uten min hjelp, repliserte jeg, noe Finn Arve flirende samtykket i. 

Ubetalelig ansiktsuttrykk
Jeg fikk plassert Trylle på betongkanten utenfor Nordlys og knipset i vei. Det var mørkt og jeg er ingen rutinert fotograf, så den tekniske kvaliteten på resultatet kan sikkert diskuteres. Men ser vi bort ifra det, er Trylles ansiktsuttrykk ubetalelig. Når den klønete antihelten i tillegg sitter i samme katteaktige positur som den strømlinjeformede Spiderman, så ble det hele kjempekomisk. Syntes nå jeg, da.

Intervjuet Trylle
Under intervjuet stilte jeg bare spørsmål til Trylle. Finn Arve fikk ikke komme til orde i det hele tatt. Trylle syntes nok det var helt naturlig, og nøt sin nye status som superhelt. 
- Det er stor konkurranse oss superhelter imellom, sa Trylle, mens jeg lo sånn at jeg hadde problemer med å notere. Men selv om Finn Arve ikke fikk komme til orde med noen seriøse humorbetraktninger i det hele tatt, så tok han det pent. Han ga Tryllesvar etter evne. Trylle skrøt i vei om sine imponerende trylletriks som han nok trodde var forklaringa på videosuksessen.

Trylle har også draget!
Da saken hadde vært på trykk fikk jeg en mail fra noen som lurte på om jeg visste om mannen var ledig på markedet...? Jeg svarte at jeg var ganske sikker på at Trylle var ledig, men at Finn Arve nok var lykkelig med sin Kristine. Dama ble glad, det var nemlig Trylle hun var på knærne etter! Folket vil altså heller se en fårete Trylle dumme seg ut, enn en dataanimert edderkopp i aksjon mellom skyskraperne. 

Men ikke nok med det - Trylle har draget på damene også...SPIDER MAN. Amerikansk superhelt måtte se seg slått av...TRYLLE MAN! Finn Arve Sørbøe som den lokale superhelten Trylle, smiler seierssikkert etter å ha danket ut Spider Man på video. FOTO: Stina Sønvisen, Nordlys

Tilbake til Pressesiden