Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

FRIVILLIG TORTUR

Geir Seljeseth

Påtryneteatret SubSirkus 17.mars

Det er ikke enkelt å skrive mens magen er i opprør, og slik blir det når en frivillig tar på seg å anmelde premieren til Påtryneteatret. Jeg har gjort det før, og begår samme tabben hver gang. Denne gangen skulle Finn Arve Sørbøe være på scenen alene, kun assistert av musiker Tore Nergård. Enkel matematikk, slik Finn Arve Sørbøe regnet på scenen i går kveld, burde tilsi at det da bare ble halvparten så artig som når de var fire og fem på scenen.

Glitrende

Men nei! Matematiske naturlover legges til side når vi alle får være med på en tur i hva som egentlig skapes inne i hodet til unge Sørbøe og kumpan Ørjan Haugli. De to har laget et tekstmateriale som bare kan beskrives som glitrende. Gode poenger kommer trillende ut, og spesielt vil de med sans for ordspill få sitt før pausen. For forestillingen har to akter. Det er nesten som jeg sier desverre, for jeg klarte meg bra gjennom første del, men i løpet av andre akt holdt jeg på å omkomme.

Heltene tilbake

Første akt er et streiftog gjennom merkverdigheter i en oppvekst, mens andre del er et massivt gjensyn med en av Påtryneteatrets uslitelige helter, taxisjåfør Kalle. Vi har sett han komme inn og si «Halloisen» år etter år. Men han har aldri sluppet til i fri dressur som dette. Det var helt på kanten til å være for mye. Sørbøe treffer så til de grader at drosjesentralen nesten burde fått gratisbilletter bare for å ha bidratt med så enorme mengder inspirasjon. Både sydenturen og seminaret ved drosjesentralen i Murmansk var himmelske opplevelser.

Drosjesjåførens mor
Pustevanskene ble først virkelig påtrengende da Finn Arve omskapte seg til mora til drosjesjåføren. En rødhåret utgave av et kvinnelig middelaldrende rovdyr, som bare i sin framtoning fikk de aller fleste til å drepes. I løpet av de fem første minuttene klarte ikke «mora» å få frem ei eneste setning. Publikum ville aldri hørt dem gjennom latterkulene. Showet er nok en suksess for den glade gjøglertrupp fra Tromsø, og vil sikre de fulltidsokkuperte frilanserne fulle hus i lang tid fremover. Det er bare å komme seg opp av sofaen.
Tilbake til Pressesiden