Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

NORDNORSK LATTERBOMBE

Tore Åsvestad

Nord-Norges eneste privatteater har gjort det før, og nå gjør de det igjen. Påtryneteateret fra Tromsø gir hele Nord-Norge latterkick. Denne gangen byr de på sitt eget blikk på norske tv-tradisjoner fra leikestove til reality-tv. Og de gjør det med stil, gutta fra Tromsø. I en velregissert forestilling med en fin blanding av kjenningsmelodier, komikk, mimikk og stand-up.

Finn Arve Sørbøe er et unikum i det nordnorske teatermiljøet. Han er landskjent som fjerdemann i Arthur Arntzens «Den fordømte nordlendingen». Nå står han solid på egne ben og byr på den ene karakteren morsommere enn den andre. Han har god hjelp av av musiker Tore Nedgård; verdens minste kringskastingsorkester, som Sørbøe sier det.

Harselas
I det litt over en time lange showet tar Sørbøe løs og harselerer med blant annet barne-tv, Vibeke Sæther, Ivo Caprino, Stompa, kongehuset, Dorthe Skappel i «God kveld Norge», reality-tv, Pål Bang-Hansen, Espen Lind, Lene Marlin og ikke minst Lars Andreas Larssen.

Sørbøe er en mester i å parodiere både kjendiser, typer og dialekter. Han er viden kjent for sin parodi av nevnte Larssen. Uten tvil er nummeret der Larssen har forvillet seg inn på en spesiell utgave av «Hit Awards» forestillingens høydepunkt.

Hovedrolleinnehaveren byr på en mimikk og et kroppspråk som får folk i salen til å bryte ut i store latterbrøl. Med enkle rekvisitter og kostymer skaper han gjenkjennende karakteristikker av personene han etterligner.

Snev av alvor
Under all moroa ligger det et snev av alvor som sier at tv har makt og påvirker oss. På en fabelaktig måte greier Påtryneteateret gjennom sin egen interne tv-stasjon å skape ettertanke i latterbrølene blant publikum.

Påtryneteateret kommer til å feie over Nord-Norge og skape storm. Latterstorm. Fram til og med 14. april skal de turnere hele landsdelen.

Et av Påtryneteaterets tre mål er å gjøre slutt på styggedom og uvennskap i Nordland, Troms og Finnmark. Det greier de hvis de fortsetter på denne måten.

Tilbake til Pressesiden