Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

TREFFSIKKER TV-HUMOR

Gullik Maas Pedersen

SVOLVÆR: Finn Arve Sørbøe spilte sin forestilling «Testing, testing 1-2-3» for 101. gang. Et glitrende enmannshow med to aktører på scenen hvor ingenting hadde det minste skjer av testing i seg. Showet var glitrende morsomt. Kontakten ble etablert med publikum straks og noen av de i salen hadde det sikkert ikke helt lett etter en vedvarende latterstorm fra begynnelse til slutt. Det tar virkelig på å le så mye. 

Men når humor er så varm og lun som den Sørbøe presenterte var det godt å være til stede.
Hans mange rollebytter var geniale. Det er i nok å bytte hatt for å presentere en nordlending, en trønder, en sørlending eller en østlending, man må ha noe under hatten og det har virkelig Sørbøe.

Av de mange glitrende rollefigurene han presenterte, likte vi best drosjesjåføren Kalle. At det lar seg gjøre å lage så mye morsomt av noe så kjedlig som en drosjesjåfør er fantastisk. Både sydenturen og seminaret til Murmansk var en himmelsk opplevelse. Og mens latteren rumlet dypt nedi magen forvandlet taxisjøfør Kalle seg til sin egen mor og da ble ikke trykket i magen noe mindre.

Mora til Kalle var ikke mindre enn fantastisk. Måten hun flørtet med publikum på skapte bølger av latter, både for de som ble flørtet med og for oss andre. Denne fremtoning av et rødhåret rovdyr var en av mange topper i et show som var verdt hver eneste krone. Og da tar jeg med lengden på showet, antall skuespiller og hele pakken og lar regnestykket til Sørbøe ligge.
I løpet av 101 forestillinger har Sørbøe møtt publikum i ulike deler av landet. Til sammen har langt over 20.000 sett denne tiende i rekken av cabarer fra Sørbøe.

- Jeg fikk en ekstra utfordring i Svolvær hvor jeg skulle henvende meg til publikum på to sider av scenen. Men det gikk greit. Jeg møtte et flott publikum som var med med en gang. Når man står på scenen og føler at folk er med er det helt topp. Og det var noen herlige kvinnfolk til stede, med den type latter som har den riktige smitteeffekten både på publikum og meg, sier Sørbøe.

Publikum kan være glad for at Finn Arve Sørbøe ikke valgt å bli drosjesjåfør, men i stedet kjører rollen på scenen.
Tilbake til Pressesiden