Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

Gapskratt til galskap

Av Nils Lorentsen

Finn Arve Sørbøe og Kristian Fredrik Figenschow har lagt Tromsø for sine føtter med sitt Påtryneteater. Lørdag kommer de to gale humoristene til Mosjøen.

 

? Det er en slags systematisert galskap vi framfører. En blanding mellom revy, kabaret, teater, sang og dans uten annen rød tråd enn galskap, sier Kristian Fredrik Figenschow, som har permisjon fra skuespillerjobben på Hålogaland teater for å spille Påtryneteater sammen med Finn Arve Sørbøe.

 

I to og en halv måned i vår la de Tromsø for sine føtter med forestillingen «Sørbøe & Figenshow». Nesten 10.000 har sett forestillingen som de nå har lagt ut på turne med. Lørdag viser de forestillingen på Fru Haugans hotell i Mosjøen.

 

Bortskjemt

? Vi har til nå bare spilt for fulle hus og er blitt ganske bortskjemt, så jeg regner med at publikum i Mosjøen ikke ødelegger den statistikken, sier Figenschow.

 

Sørbøe er spesialist på å imitere stemmer, og sammen er de to krutt når det gjelder å ta ulike typer på kornet.

 

? Vi kommenterer samtida, og dere skal ikke se bort fra at vi plukker opp noen lokale poenger når vi nærmer oss Mosjøen, sier Figenschow.

 

Martin Schanches hardtslående bravader er selvsagt registrert i Påtryneteatret, og vil få sin kommentar i forestillingen.

 

? Vi skjemmes over at han er nordfra, men må jo selvsagt kommentere det han har gjort, sier Figenschow.

 

«Helt konge»

Han var selv med på å starte Påtryneteatret for 15 år siden, men det er Finn Arve Sørbøe som har drevet teatret alene de siste årene. Til begeistring for hele landet. Sørbøe gjestet blant annet Mosjøen med sitt show i februar 2001.

 

? Påtryneteatret har bygd opp sin egen stil gjennom 15 år, og vi tar fortsatt vare på den. Jeg tror det er stilen som gjør at folk fortsatt kommer og ser forestillingene til teatret også etter at Sørbøe og jeg er gjenforent, sier Figenschow.

 

Forestillingen fikk svært gode kritikker i pressen etter premieren i Tromsø. VG ga Påtryneteatret terningkast fem, og kalte forestillingen «helt konge».

Tilbake til Pressesiden