Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

 

HERLIG PÅTRYNE

Annette Murer

Kabaret Idè og manus: ØRJAN HAUGLI / FINN ARVE SØRBØE "Testing, testing 1-2-3" Påtryneteatret, Tromsø. Dizzie Showteater

Nordnorsk "best in test" på Oslos moroscener. Rykk fram i køen: Finn Arve Sørbøe gjester Oslo med Påtryneteatrets enmannskabaret, og er like uimotståelig enten han er taxisjåfør på sydentur i bermudashorts eller står til tjeneste på hjemmebane i sin Opel Viagra. Nordnorsk visesang fra pelslua tar salen med stormkast, og vår anmelder er heftig begeistret.

Etter over nitti forestillinger i Nord- Norge har Tromsøs Påtryneteater omsider tatt seg tid til å komme Oslo-folk til unnsetning i kulda. Enmannsforestillingen "Testing,testing 1-2-3" er effektiv opptining av stive smil og forkrampet lattermuskulatur.

Smittende glede

Her løsner det meste mens Finn Arve Sørbøe løst og ledig lokker oss ut på tur. Først med et sveip over ulike fotballtribuner med dramaturgiske dypdykk i kampsanger og supporterbrøl, siden til studier i provinsiell visesang med Lars Lillo Stenbergs "Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allè Yeah, yeah, yeah!" Ikke bare har han nok av originalvarer i tekstbagasjen, han har Tore Nedgård som musikermoyspiller på scenen og tydelig et finstemt korrektiv i instruktøren Ørjan Haugli og koreografen Tove Mack.

Selv stiller han med stor og smittende spilleglede og et helt usedvanlig musikalsk uttrykksregister både i bevegelsene og stemmene.

Nydelig nummer

Få av Sørbøes komikerkolleger kan ta opp konkurransen når han stumspiller et nydelig nummer som "Å digge jazz" eller imiterer Nils Arne Eggen og Lasse Kjus. ("Aamodt og Aamodt og Aamodt att"=

I siste del av forestillingen stiger jubelen ettersom taxisjåførene køer på scenen. de drikker kafrfe som er så sterk at de slår opp en gammel nakkeskade, dukker opp på studietur i Murmansk, dyrker Wunderbaum og rydder dansegulvet på Syden-tur.

Og til slutt dukker taxisjåførens mor opp i egen dramatiske person, hun er ikke bare "ledig", men nærmest fritt vilt.... Da rykker vi helt fram i køen, heftig og begeistret.

Tilbake til Pressesiden