Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

 

SØRBØE I FRI DRESSUR 

Rolf E. Lund

Det er litt av et one-man-show Finn Arve Sørbøe steller i stand. Påtryneteateret er verken mer eller mindre herr Sørbøe i fri dressur på scenen alene ? og det funker usedvanlig bra.

 

«Påtryneteateret ...ser på TV»

Terningkast: 5

 

Nærmere 300 tilskuere fikk med seg de to forestillingene fredag og lørdag. De fikk servert et helproft show som står til toppkarakter i fremføring, men som kanskje har litt å gå på innholdsmessig.

 

Bra oppfølger

Det skal litt til å matche storsuksessen «Testing, testing...1-2-3» og det finnes nok dem som mener at ideen er oppbrukt. Vi synes for vår del at det er helt flott at Tromsø makter å opprettholde en form for stand up-scene ? og denne gangen gangen har Sørbøe og regissør/medskribent Ørjan Haugli laget et univers som et gjenkjennbar for hele kongeriket. Det handler nemlig om TV og den tiden da alt var så mye enklere med én kanal. Sørbøe ironiserte over de gamle helter som dukket opp etter at prøvebildet hadde lagt seg på slutten av 1960-tallet. I dag er det enkelt å ironisere over både programkonseptene og de litt sidrompa personlighetene som, enten vi ville det eller ikke, ble viktige personer i våre TV-liv.

 

Følger med

En satiriker og imitator må nødvendigvis ha øyne og ører med seg. Det innbiller vi oss at Sørbøe har hatt i oppveksten. Han tok mange på kornet i sine viltre påfunn, uten å være spesielt ondskapsfull. I dagens røffe parodiverden kan det tenkes at Påtryneteateret blir i snilleste laget, men det er altså et valg man må gjøre. Sørbøes mange skikkelser gjør oss først og fremst i godt humør, ikke minst den kjente påtryne-figuren Emba Larsen som etterhvert stabbet inn på scenen med utfordrende blikk.

? Trækk te dæ blikket gutt, var beskjeden til karen på første bord.

 

Loffspising

Like hyggelig var gjensynet med den mystiske, kappekledde og lettere tilbakestående tryllekunstner. Denne gangen gjorde han et forsøk på å glefse i seg en velvoksen loff på 10 sekunder. Det gikk minutter, og synet var langt fra appetittvekkende.

 

Svensken Clister Johansson var en ny vinner i repertoaret til Sørbøe. Han stappet like godt et kamera ned i gylfen og introduserte «Little Brother» ? et program der det bare skjer noe hver tredje uke...

 

Påtryneteateret har ingen planer om å frede egne musikalske helter fra Tromsø, så som Lene Marlin, Espen Lind og Bel Canto. Aller best var imidlertid ironiseringen over ambient musikk og den internasjonale størrelsen Biosphere. Kongens nye klær?

 

Imponerende

Finn Arve Sørbøe har ikke behov for massevis av hjelpemidler og fiksfakseri for å underholde. Han hadde riktignok med seg musiker Tore Nedgård som sørget for litt ekstra punch i numrene. Det er ikke så rent lite imponerende at Sørbøe klarer å holde det gående i halvannen time uten å rippe nevneverdig. Han har seg selv, mimikken og sitt skuespillertalent ? og det holder i massevis. I hvert fall storkoste vi oss lørdagskvelden.

Tilbake til Pressesiden