Presseomtale

Les mer om hva avisene skriver om oss her.

 

PÅTRYNET MED GLANS

Mona Levin

Enmannsshow Haugli/Sørbøe: TESTING, TESTING, 1-2-3 Påtryneteatret i Dizzie Showteater Besnærende nevrosefri nordnorsk humor i gjestespill som bør vare en stund.

To Osloanmeldere var trolig de eneste østlendingene på Dizzie onsdag kveld. Så feil kan østlendinger ta når Tromsøs Påptryneteatret, med Finn Arve Sørbøe og deadpan-musikeren Tore Nedgård,gjester med sitt gjennomførte show. Det begynner morsomt, fortsetter morsommere og ender som noe av det morsomste på riktig lenge. 

"Testing testing 1-2-3" er også et velsignet nevrosefritt show. Det kommer "fra Nordreisa og Las Vegas" uten urban kynisme, men ikke uten sylskarp obsrvasjon av almenmenneskelig svakhet. Den utleveres med lun, blid, veltimet og elegant humor, musikalsk anrettet og spiselig i store doser.

Hiver seg utpå

Finn Arve Sørbøe har tidligere samarbeidet med Oluf, blandt annet i suksessforestillingen "Nordlendingen", men har nå etter ti samspillår og ni cabareter, gått solo med "Testing"-showet. Tekst er avgjørende i et show av dette slaget, og her er det tekstlige stort sett førsteklasses. Ide og manus har Sørbøe utarbeidet i symbiotisk samarbeide med Ørjan Haugli som også har regien - den utmerker seg med stor komikk med små midler - og koreografen Tove Mack bidrar festlig med Travolta-trinn og annen fysisk utfoldelse av danskebåtmerke. Scenografi og lysdesign er enkel, men høyst effektiv.

Sørbøe, som både eksellerer som stand-up artist, gjøgler, parodiker, i rollen som taxisjåfør Kalle fra Tromsø på studietur til Murmansk og ikke minst Kalles fortrengt erotikksugne mor (For et nummer!), hiver seg utpå med en besnærende mangel på hemninger og trygg sans for pausens kraft. Med skarp logikk foreleser han om sammenhengen mellom teaterkritikere, terningkast og billettpriser. Avvæpnende selvironisk, sjarmerende og varmt, beskriver han sine nederlag som korpsmusiker, svømmer, gitarist og basketspiller.

Med sin norske rundreise i visenes verden tar han kål på nordlendingenes fesk og storm og skinnlue, trøndernes grønne caps, karsk og "likar no", pipesmattende sørlendinger og mågeskrik, og østnorsk bynostalgi med kastanjer i Bygdø Allè, yeah, yeah. Han tar også kål på Nils Arne Eggen, en mumlende Lasse Kjus og på det mest praktfulle på en Lars Andreas Larsen som er så nordnorsk at han er tremenning til ei hyse.

Finnes ikke masete

Finn Arve Sørbøe må være noe av det minst masete man kan tenke seg på stand-up fronten. Han åpner med en avslappet monolog, snakker lenge og vel om orkesteret som ikke er med, og introduserer dermed Tore Nedgård som fyller det manglende orkesterets rolle på en utmerket måte, og dertil er en fin verbal medspiller. I et ordløst, men fysisk høyt-talende innslag, der Sørbøe med små vektforskyvninger og ristende hode komplett utleverer jazz-diggerne, får også Nedgård full uttelling som jazzmusiker. Lekkert !

Forrykende morsomt. Finn Arve Sørbøe byr med sitt show på noe av det morsomste som har vært presentert i hovedstaden på lenge.

Tilbake til Pressesiden