Sørbøe & FigenSHOW

Kristian og Finn Arve gjøgler videre
Sørbøe & FigenSHOW har siden våren 2003 rast rundt på landets revyscener, og er bare innom Tromsø med ekstraoppsetninger - på utallige oppfordringer. Med et show uten andre hensikter enn å underholde og å glede har Påtryneteatret dratt fulle hus hele veien. Temaene spriker i hytt og gevær i typisk Påtryne-stil, det handler om alt - fra bedriftsfotball og teaterkunsten - via skolekorps og Oddvar Brå (han med staven) - til ungdomsdisko på syttitallet. Også narvikingene får sitt pass stemplet, dog utført med sann og ekte kjærlighet for den lille, elskverdige, nasale stasjonsbyen ved enden av Ofotbanen.
Som vanlig er det fet musikk, frekke parodier, dans, en masse tøv og fjotteri, men denne gang har Påtryneteatret tatt et steg tilbake fra "stand-up" til den mer opprinnelige cabaretformen de dyrket i tidligere show. Systematisert galskap, som Kristian kaller det. På den musikalske siden har Tore Nedgård hentet inn forsterkninger fra Tromsø-musikeren Mika Martinussen, og sammen er de Tromsøs svar på Muffe og Gækki!

I utgangspunktet ble Kulturhuset i Tromsø booket fire kvelder, Ørjan Haugli syntes det burde holde. Lite viste han, og vi andre som er påtryne, at billettene ble revet vekk før noen rakk å si 'Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet' - og da var det allerede for sent å booke Kulturhuset til flere forestillinger. Derfor ble det satt opp en bråte med forestillinger og ekstraforestillinger på utestedet SubSirkus. Nå skal Påtryneteatret endelig på turné - hele landet rundt, faktisk!

?En drøm er gått i oppfyllelse!? ...er det ikke det folk sier?

Påtryneteatrets store ønske om å få innlemmet Kristian Fredrik Figenschow jr. i staben har i alle fall blitt oppfylt. Figenschow var med og startet dette noe aparte ensemblet engang på åttitallet, men ble shanghaiet av Arthur Arntzen til å ikle seg Jændor-rollen den gang ?Oluf? gikk til teaterscenen. Siden gikk stykket sin seiersgang over hele landet (177 forestillinger), og dermed var Figenschow tapt for Tromsø revyscener når Påtryneteatret skulle ha sin første premiere i 1989.

Senere ble det mer moro med ?Nordlendingen? til den samme Arntzen. (213 forestillinger.) Også denne gangen måtte den gode Arthur ty til Påtryneteatret for å få framført sine humoristiske sprell på kvalifisert vis. Finn Arve Sørbøe, en skikkelig hurragutt var på utlån fra Påtryneteatret, og Figenschow fikk en liten smak av gammel påtrynestemning igjen. (Les for øvrig Hans Rossinès anmeldelse av Den fordømte nordlendingen i Dagbladet her)
Så gikk det jo nedover med unge herr Figenschow, med fast jobb på Hålogaland Teater, og en mengde hovedroller i tungsindige Ibsen-stykker, framføring av uforståelige tekster (på rim!!!)- skrevet av en eller annen Shakespeare, og gjentatte bainnskapstirader i bondske roller i såkalte ?nordnorske? stykker. Bunnen ble nådd da han et helt år sprang naken rundt som Jeppe på Bjerget i regi av Nordland Teater. Nå har endelig Påtryneteatret dratt ham opp av denne kulturelle hengemyra, stablet ham opp på en scene i en sammenheng hvor han hører hjemme, og latt ham få holde på med det han kan best: Nemlig å dumme seg ut !
Sammen med Finn Arve Sørbøe, ...å jada, - det finnes èn til med samme sinnssvake interesse for å gjøre hva som helst for en god latter -, vil han ikle seg en mengde roller. Unge herr Sørbøe har i sin karriere rukket å imitere alt fra sjøormen i Loch Ness til Nils Arne Eggen, han har spilt i en ?klassiker? - barnestykket ?Charlie og sjokoladefabrikken? - hvor han etter egen mening gjorde en fantastisk jobb i den sterkt undervurderte birollen som Billy-et-eller-annet, og han er kjent land og strand rundt som ?han dær toillingen med lyst hår? i Den fordømte Nordlendingen. I tillegg har han gjennom sine sinnssvake roller i Påtryneteatret vært på grensen til å bli mentalundersøkt flere ganger.

Disse to villmennene innen nordnorsk humor har nå slått sine pjoltere sammen og har bare èn ting for øyet når de nå inntar Tromsøs humorscene: Nemlig å gi deg en lang og god latter...

...som helt sikkert forlenger smilet !

Klar for å bestille billetter? Klikk her.

  Herrr kommerrr guttemusikken!

Noen fakta om showet:

Skuespillere: Finn Arve Sørbøe & Kristian Fredrik Figenschow jr.
Regi:  Ørjan Haugli
Tekst & idè: Ørjan Haugli & Finn Arve Sørbøe
Musikere:     Tore Nedgård & Mika Martinussen
Originalmusikk: Tore Nedgård
Koreografi:  Tove Mack
Lyd og lys:

AudioNor AS

Lysdesign: Niels A.W. Jensen
Lysteknikker: Einar B. Thorsteinsson
Lyddesign og teknikk: Øyvind Stenersen
Scenografi: AudioNor/Nordnorsk Sceneservice/Sæbbe
Scenefoto: Yngve Olsen Sæbbe
Sømmelig søm: Brødrene Johannessen
Usømmelig søm: Inger J. Olsen
Program/plakat: Design: Paul Bardal / Foto: Yngve Olsen Sæbbe
Varighet:  Ca. 1 time og 45 min (inkl. pause)
Billetter:  Informasjon om billettbestilling her
I tillegg:

Narvik-historier: Knut Smistad

Andre tekstbidrag: Kristian Figenschow

     - Hoild takta! Korpsøving under intens konsentrasjon...